Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Hatékony kommunikáció


A kommunikáció az emberi társadalom egyik legfontosabb jelensége. Sokak szerint a nyelv volt az, aminek segítségével az ember kiemelkedett az állatvilágból, képessé vált együttműködésre, a külvilág legyőzésére. Az emberi kommunikációra két dolog jellemző. Az egyik az, hogy a kommunikáció az emberi élet szükségszerű velejárója. Nem lehet nem kommunikálni. Az ember bármit tesz, annak kommunikációs jelentősége lesz a többi ember számára. A másik az, hogy a kommunikáció mindig két szintű folyamat, mindig van egy tartami és egy viszony meghatározó szintje. A tartalmi szint jelenti azt, amiről szó van, amiről a kommunikáció szól. A viszony meghatározó szint a kommunikáló felek egymáshoz való viszonyát fejezi ki.

A kommunikációs kompetencia a társas kapcsolatok zökkenőmentes lebonyolításához szükséges tudások és készségek készletét jelenti. A jó kommunikációs készség ma már szinte az üzleti élet minden részén elengedhetetlen a sikerességhez. És ahogy a világunk gyorsul, a kommunikációnak és a jó önbemutatásnak egyre nagyobbá válik a jelentősége.

Jó hír viszont az, hogy a kommunikációs kompetencia meglehetősen könnyen fejleszthető. A kommunikációs készségek mélyen beágyazódnak a személyiség egészébe, így a kommunikációs képességek fejlesztése személyiségfejlesztés is, amihez mindenek előtt szükség van önismeretre, önmagunk elfogadására is. Szociális kötődéseink, empátiánk, tolerancia-képességünk, attitűdjeink meghatározzák mennyire vagyunk érzékenyek környezetünk jelzéseire, illetve mennyire adekvátan reagálunk mások közléseire.

Intellektuális képességeinken múlik a kommunikáció logikus vezetése, kontrollja, kreativitásunkon, pedig a kommunikációs problémák megoldása. Gyakorlással és képzéssel azonban elsajátíthatóak a hatékony kommunikáció fortélyai, amely visszahatva fejleszti személyiségünk más részeit is.


cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015