Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Tréningek időzítése


Mikorra érdemes a tréninget időzíteni?

A tréningek tervezésében kiemelt szerepet kap az, hogy a tréningek a cég életének fontosabb időszakai előtt kerüljenek megtartásra. Legtöbbször ez azt jelenti, hogy vagy az év első hónapjaiban, érdemes tréninget tervezni, vagy szeptemberben a nyári szabadságolások. Ilyenkor a tréning önmagában is egy felkészülési időszak, ráhangolódás a munkatársak számára a következő időszak várható kihívásainak eredményes megvalósítására. A jól időzített tréningek az egész év teljesítményét és minőségét meghatározhatják.

Érdemes a vállalati szempontból fontos időszakok előtt belevágni a tréningek tervezésébe - így az alkalmazottak majd felkészülten fogadhatják az új kihívásokat a cég életében. Az év közben a holtidők a legideálisabbak a tréningek lebonyolítására. Ezek azok az időszakokat jelentik, amikor nincs sem szabadnap, sem ünnepnap. Ezekben a hetekben a tréningek megszakítást jelentenek a cég alkalmazottai számára a monotonitásban, és felfrissülést adnak a dolgozóknak.

Milyen időtartamú és intenzitású tréninget érdemes választani?

A legtöbb tréning egy folyamat, amit nem lehet 1 napba beszorítani, bármennyire is szeretnénk. Minél komolyabb változást és eredményeket várunk, annál inkább érdemes rászánni az időt és költséget a tréningek megtartására. Legjobb, ha a cég rendelkezik egy kidolgozott tréning-tervvel, amely segít a tréningsorozat szakszerű lebonyolításában, és lehetőséget ad arra, hogy a tréningek egymásra épüljenek, egymás hatását maximalizálják. Amennyiben az Ön vállalkozása még nem tervezte meg tréningjeit, vegye igénybe szolgáltatásainkat a legjobb eredmények érdekében.

A legtöbb tréninggel kapcsolatban elmondható, hogy 1,5 - 3 nap hosszúságúak, vagyis egy hétvége hosszúságúak. Ide tartoznak az általános csapatépítő tréningek, csapaterősítő tréningek, kommunikációs tréningek, a vezető-képzés alkalmai és az egyes terület-specifikus tréningek, mint az ügyfélkapcsolatok tréning vagy a tárgyalás-technika. Egyes összetettebb tréninggyakorlatokat összeszokottabb, rutinosabb csoporttal érdemes végeztetni. Így ezek legalább 2-3 napos tréningek keretében hajthatóak végre hatékonyan.

Ezeknek a tréning gyakorlatoknak plusz hozadéka van, hiszen a csoport belső dinamikáját úgy segít formálni, hogy a csapattagok egymás számára támaszt és önismereti forrást jelentsenek, nyílt és közvetlen kommunikációra legyenek képesek - és az együttműködést a korábbinál is magasabb fokra tudják emelni.

Mikorra érdemes időzíteni a képzéseket?

Nem előnyös, ha a tréningek közvetlenül a téli ünnepi időszak előtt vannak. Szintén nem szerencsés, ha közvetlenül a nyári szabadságos időszakokat előzi meg. Ilyenkor ugyanis a dolgozók egyrészt már általában túl fáradtak és leterheltek, karácsony előtt például az ünnepi tennivalók miatt. Másrészt azért sem kimondottan jó, ha erre az időszakra tervezi egy vállalat a tréning alkalmait, mert utána szabadság jön - ami miatt nehéz lesz a tréningen tanultak gyakorlatba átültetése, amikor az alkalmazottak később visszatérnek a munkába. Nyilvánvalóan az sem szerencsés, ha különösen termelékeny időszakban kerül megtartásra a tréning, vagy ha olyan hetek alatt, amikor előre tudható a vállalat számára, hogy várhatóan kiemelten nagy lesz a cég forgalma. Ilyenkor nem érdemes megszakítani a lendületet - és a munkavállalók sem lesznek motiváltak, ha tehernek érezik egy amúgy is rázós időszak kellős közepén a tréninget.


Tudjon meg többet a csapatépítő tréningekről, vegye fel a kapcsolatot a Cégtréning csapatával
cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015