Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Tréningek tervezése - tréning-terv készítése


Mind szakmai, mind anyagi oldalról az a legjobb, ha egy vállalat nem csak úgy ad-hoc módon vagy kapkodva küldi alkalmazottait tréningekre, hanem ha ezeket a képzéseket előre, egy hosszú távú tervbe ágyazottan, professzionálisan építi fel.

A vállalatok egyik fontos feladata a munkavállalók előrehaladásának, képzésének biztosítása - sőt ez Európai Uniós direktíva is. Hosszú távon azok a cégek járnak jól, akik a működésükbe be tudnak építeni egy olyan képzési rendszert, amely mind a munkavállaló, mind az alkalmazó számára előnyös, kiszámítható, finanszírozható.

A tréningek előre-tervezése a költséghatékonyság és anyagi tervezhetőség szempontjából is fontos. Az a felkészülési idő, amelyet a cég a tervezéssel nyer, forintokra váltható. A jó előre lefoglalt helyszín és tréning nem csak jobban szervezett, de általában olcsóbb is, mind az utolsó pillanatokban talált megoldások. Így van idő és lehetőség a legmegfelelőbb képzések kiválasztására, a részletek kidolgozására.

Hosszú távú tréning-tervezésnél figyelembe vehetők a stratégiai célok, és így a tréningeket ezekhez lehet igazítani: például úgy lehet időzíteni egy csapatépítő vagy kreativitás tréninget, hogy az éppen egy várhatóan kritikus időszak elé essen: így a résztvevők friss tudással és felkészülve vághatnak neki egy új feladatnak.

Ha sikerül egy hosszú távú tervet összeállítani az már azért is költség-hatékony, mert csomagban jóval kedvezményesebben vásárolhatóak meg a tréningek. Mindezek felett, az is kiemelkedő szempont, hogy jól megtervezett képzési programokhoz uniós támogatási források is megpályázhatók - így akár rövid távon is jó befektetést jelent az alkalmazottak képzése.

A tréningek megtervezésének további előnye, hogy az alkalmazottak fel tudnak rá készülni: munkabeosztásukat megfelelően alakíthatják, mentálisan és gyakorlati dolgokban előkészülhetnek a tréningekre. A résztvevők szervezettnek tapasztalják a képzést, és jobban is tudnak alkalmazkodni hozzá, nem jelent terhet a számukra, ha jó előre ismerik a tréningek időpontjait és témáját. Így maguk is motiváltabbak lesznek a tanulásra és a tanultak hasznosítására.

Tréningtervezési szolgáltatásunk keretein belül segítséget tudunk nyújtani a vállalatoknak, hogy megtalálják a cégükre és problémáikra legjobban illeszkedő tréningeket. Hosszú távú, akár több éves, tervek készítését is vállaljuk - ezek segítségével stratégiai szinten is tervezhetővé válik a munkavállalók továbbképzése. Ilyen programok kidolgozásával lehetségessé válik pályázati pénzek lehívása is. Ezeknek lehetőségeit és feltételeit igény szerint segítünk a szervezet vezetőségével megvitatni.

Rövidebb távú (fél - egy éves) tervek készítését is vállaljuk.

A tréningtervek kivitelezésében is örömmel állunk a szolgálataikra. Segítünk a kivitelezés első és legfontosabb lépésében, a célok meghatározásában, valamint a fejlesztendő területek felvázolásában. Ezután jöhet a megfelelő tréningek kiválasztása - cégre szabottan, szükség esetén külső tréner bevonásával. Majd következhet a legalkalmasabb helyszín megkeresése és lefoglalása, valamint az időpontok és időkeretek kijelölése. Ezen túlmenően, segítséget nyújtunk a finanszírozás lehetőségeinek feltérképezésében.

Amennyiben szükség van rá, átfogó elő- és hatástanulmányok készítését is tudjuk biztosítani.

Rövid távú képzési tervek készítésének lépései:

Igények felmérése és célok meghatározása a menedzsmenttel közösen.
A fejlesztendő területek kijelölése és a résztvevők behatárolása
Ütemezés - a tréningek gyakoriságának és intenzitásának legideálisabb arányú összeállítása
Finanszírozási terv kidolgozása: mikor milyen forrásból lesz kivitelezhető a képzés, milyen pályázati pénzek hívhatóak le az adott időszakban
Megfelelő tréningcsomag, vagy tréningek kiválasztása
Időpont és helyszín egyeztetések
Előkészítés: a résztvevők tájékoztatása, a tárgyi feltételek megteremtése
Kivitelezés: a tréning lebonyolítása
Hatásvizsgálat, szükség esetén képzési terv módosítás


További cikk olvasása a vállalati tréningekről

Tudjon meg többet a tréningekről, vegye fel a kapcsolatot a Cégtréning csapatával


cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015