Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


A tréning nem party


A munkahely egy közösség, és a közösség építése szempontjából természetesen fontos, hogy szervezzünk közös szórakozási lehetőségeket. Ez azonban ne a tréning legyen. Lehetőleg válasszuk külön a kötetlen szórakozásra szánt alkalmakat a tréningektől.

Sok vállalati tréning a nap végére alkoholizálásba torkollik, és a csapatépítés a dorbézolásban merül ki. Egy ilyen hétvégéről lehet, hogy jókedvűen távoznak a résztvevők, de a munkateljesítményük aligha fog javulni.

Persze fontos szempont az is, hogy a tréningen érezzék jól magukat a jelenlévők, de még fontosabb, hogy vegyék azt komolyan, legyenek motiváltak a fejlődésre. Az a legjobb, ha az alkalmazott előre tisztában van vele, hogy milyen tréningre megy, mik a céljai a tréningnek, és mire számíthat ott, és jó, ha azt is tudja, hogy ez a nap vagy hétvége nem a bulizásról fog szólni, arra majd máskor/máshol lesz lehetősége.

A kutatások azt mutatják, hogy azok a cégek, ahol a vezetők, HR-esek komolyan veszik a tréninget, és ezt az attitűdöt képesek az alkalmazottakra is átragasztani, ott a tréningek jóval nagyobb hatásfokkal működnek. Fontos, hogy a vezetők meg tudják értetni alkalmazottaikkal, hogy a tréning egy komoly lehetőség képességeik fejlesztésére, hiányosságaik kiküszöbölésére.

De nem csak a vezetőkön és az alkalmazottakon múlik, hogy milyen hangulatban telnek majd a tréninggel töltött napok. Ha a tréning jól előkészített és professzionálisan kivitelezett, azt a résztvevők is észreveszik, és ők maguk is más mentalitással állnak hozzá a folyamathoz: nagyobb energiát fektetnek bele, együttműködőbbek, lelkesebbek lesznek, és jobban is hasznosítják majd az ott tanultakat. Ezért is érdemes a tréningezést profikra bízni.
Akkor mi a tréning?

A tréning fejlődés. És hogy mi fejlődik? A személyiség, képességek, készségek, csapatmunka, csoportkohézió, lojalitás, szervezeti hatékonyság, munkahelyi légkör.

A tréning értéket állít elő: mind az egyén, mind a vállalat, mint pedig a társadalom számára hasznot hajt, anyagi és szellemi értelemben egyaránt.

Ha vezetőként szeretné, hogy a tréning valóban fejlődést jelentsen a vállalkozása számára, ne pedig száraz tananyagot vagy haszontalan dorbézolást, akkor bízzon meg professzionális tréning céget a munkaerő-fejlesztési feladatokkal! Látni fogja, hogy a professzionális hozzáállás és a gyakorlat-orientált szemlélet, melyet mi nyújtani tudunk, hosszú távon hatékony és kifizetődő!


További cikk olvasása a vállalati tréningekről


cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015