Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Miért fontos a tréning a vállalat számára?


Tudományos bizonyítékokkal alátámasztott tény - Salas, Tannenbaum, Kraiger (2012) - hogy a tréningeknek pozitív hatásuk van az egyének, csoportok és a vállalatok teljesítményére. A tréningek hatékonyságát vizsgáló tanulmányok kimutatták, hogy azok a cégek, amelyek rendszeresen szerveznek tréningeket alkalmazottaiknak, előnyben vannak azokkal a szervezetekkel szemben, akik nem, vagy kevesebbet költenek tréningekre.

Ha Ön sem szeretne lemaradni a versenytáraival szemben, és szeretné a maximálisat kihozni a munkaerő-fejlesztésre fordított forintokból, akkor forduljon hozzánk bizalommal, hogy az Ön vállalkozása számára legmegfelelőbb tréning-szolgáltatást vehesse igénybe.

Milyen haszonnal jár, ha alkalmazottait tréningezi? Egy sok-sok tanulmányt és kutatást-áttekintő tudományos összefoglalóban, Aguinis és Kraiger (2009) összegyűjtötték azokat az előnyöket, amelyeket a jól kivitelezett tréningek nyújthatnak a vállalat illetve a dolgozó és a társadalom számára:

A tréning előnyei a cég számára:

A tréningeknek általánosan elmondható pozitív hatása van a munkateljesítményre, és a munkával kapcsolatos proaktív viselkedésre:

Egy jó tréning erősíti a stratégiai tudás képességét, ami abban segít, hogy eldöntsünk, egy adott helyzetben mely képességünket vagy ismeretünket érdemes használnunk.

A tréning bizonyítottan növeli a munkateljesítmény állandóságát, folytonosságát, az alkalmazott teljesítménye kevésbé hullámzó lesz, a különböző körülmények között is.

A vezetők képzése is valós hatékonyság-növekedéshez vezet, illetve az alkalmazottak viselkedését is megváltoztathatja pozitív irányban.

A tréningek bizonyítottan fejlesztik az egyes alkalmazottak és munkacsoportok teljesítményét a következő területeken: kommunikáció, együttműködés, magabiztosság, önérvényesítés, jobb munkatervezési és kivitelezési készségek, csapatmunka, technikai tudás, ismeret-alkalmazás.

A multikulturális és interkulturális tréningekről kimutatták, hogy pozitív hatással vannak a kiküldetésre utazók teljesítményére, azokhoz képest, akik nem vesznek részt kultúrák közötti tréningen.

Kifizetődő: egy összesítő kutatásban a tréningezés a cégek profitjának varianciáját átlagosan 4,6%-ban magyarázta.

A vállalat hírnevét pozitív irányba befolyásolja, ha alkalmazottait rendszeresen tréningezni.

A tréningeknek szociális téren is sok pozitív hozadékuk van: segítik a kapcsolatépítés, normaképződést és fejlődést, az intézményi bizalom erősödését.

Azoknál a cégeknél, melyek életébe beépült a rendszeres tréningezés, kimutathatóan javult a szervezeti hatékonyság, és maguk a tréningek nagyobb mértékben váltak kifizetődővé.

A tréning előnyei az alkalmazottak számára:

Ha az alkalmazott rendszeresen részt vehet a munkahelye által szervezett tréningen, akkor nő az elégedettsége és a szervezet iránti elkötelezettsége, megbecsültnek érzi magát.

Az alkalmazottak növelhetik szakmai ismereteiket, kompetenciáikat, fejleszthetik személyiségüket, erősíthetik én-hatékonyság érzésüket és önbizalmukat.

A tréningek támogató munkakörnyezetet teremtenek a dolgozó számára.

A munkavállalók olyan tréningeket kaphatnak, melyeket saját maguk számára valószínűleg nem lennének képesek leszervezni, illetve finanszírozni. Azok a cégek, melyek folyamatos tréning és képzési lehetőséget biztosítanak, előnyben vannak azokkal a vállalatokkal szemben, ahol a dolgozók maguk kell, hogy továbbképzésükről, szakmai fejlődésükről gondoskodjanak.

A tréningek hatására jobb munkahelyi közösségek alakulnak ki, ahol az egyes egyének is jobban érezhetik magukat.

Ha a fent említett előnyöket Ön is szeretné élvezi, és egy profi csapatra bízná alkalmazottainak fejlesztését, akkor válassza tréningeinket, vagy keressen bennünket, hogy segítsünk kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb tréning formát!


További cikk olvasása a vállalati tréningekről

Hogyan tréningeznek a legsikeresebb multinacionális nagyvállalatok?


cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015