Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Tárgyalástechnika tréning


Az üzleti élet egyik legfontosabb része a tárgyalás. Döntő fontosságú, hogy a tárgyalásokon úgy érjük el a számunkra megfelelő eredményt, hogy közben a tárgyalópartnerünkben a lehető legjobb képet alakítjuk ki magunkról.

Nem elegendő csupán kifejteni az álláspontunkat, hanem meg kell győznünk tárgyalópartnerünket annak helyességéről. A meggyőzés királyi útja az, ha úgy sikerül partnerünket véleményváltoztatásra bírni, hogy mind e közben úgy érezze, ő került ki győztesen a szituációból (pedig valójában ez nem feltétlenül igaz) illetve, hogy pozitív önképe megerősödött a velünk való tárgyalás során. Ez azért fontos, mert így a partner számára a velünk való tárgyalás fogalmához egy pozitív élmény és benyomás fog kapcsolódni, ami a legközelebbi alkalmakkor a mi malmunkra hajthatja a vizet.

A rövid távon nagy sikerrel kecsegtető "húzások" és "trükközések" hosszú távon általában nem vállnak be jövedelmező stratégiaként, ezért olyan technikákat érdemes megtanulni és használni, amelyek a hosszú távú sikerességet garantálják. Persze minden tárgyalási szituáció más - pont ezért is szükséges a tárgyalási technikák széles spektrumának minél alaposabb ismerete, illetve annak elsajátítása, hogy mikor melyik stratégiát érdemes választani.

Jól tárgyalni hatalmas előny, és csak az lehet sikeres tárgyaló, aki rendelkezik a megfelelő stratégiák és taktikák alkalmazásának képességével.

A tárgyalástechnikai tréning célja, hogy a résztvevők megismerjék és begyakorolják a tárgyalási stratégiákat és taktikákat, és azok céloknak megfelelő kiválasztását és alkalmazását.
Megtanulják partnereik igényeit úgy kiszolgálni, hogy közben saját érdekeiket is érvényesítik, így mindkét fél számára előnyös és tartós üzleti kapcsolatot alakítanak ki.

Emellett, felkészítjük a résztvevőket nehéz helyzetek kezelésére, és azokra a szituációkra, amikor a tárgyaló partnerek nem hajlandóak szabályok szerint játszani.

A tárgyalástechnika tréning tartalma:

tárgyalási stratégiák fogalma és fajtái
tárgyalási taktikák fajtái, jellemzői, alkalmazása
a megfelelő stratégia és taktika kiválasztása
nehéz partner kezelése
kérés megfogalmazása
tárgyalási trükkök és fogások fajtái, jellemzői
tárgyalási trükkök és fogások kivédésének módjai


A képzés olyan szakemberek számára javasolt, akik gyakran, illetve fontos ügyekben tárgyalnak.


További cikk olvasása a tárgyalástechnikákról itt!

Tudjon meg többet a tréningekről, vegye fel a kapcsolatot a Cégtréning csapatávalcégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015