Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Pszichodráma alkalmazás


A pszichodráma egy olyan tréningeken is alkalmazható csoportmódszer, amely nem szóban, hanem eljátszva (dramatizálva) dolgoz fel problémákat, konfliktusos élethelyzeteket.

A csoporttagok átdolgozhatnak számukra nehéz élményeket úgy, hogy szereplőket választhatnak, szituációkat jeleníthetnek meg a csoport segítségével, az újra átélt helyzetet elemezve pedig, saját maguk juthatnak el a megoldásig.

A pszichodráma célja a konfliktusmegoldás, és a kommunikáció javítása.

A módszer bármely tréningen belül is alkalmazható, de önmagában is létező tréning.

Ha például a cég tulajdonosai azt érzékelik, hogy a vezetők rosszul oldanak meg konfliktusokat, nem megfelelően kommunikálnak, bánnak a munkatársakkal, javítani szeretnék a munkahelyi légkört, akkor beírathatják őket egy-egy ilyen tréningre.


Alkalmazása széleskörű, ezért bárki számára hasznos lehet, aki szeretné fejleszteni problémamegoldó készségeit, önismeretét és kommunikációját. Kiemelten ajánljuk olyan személyeknek, akik már többféle tréninget elvégeztek, de mégsem érezték azt, hogy megoldást találtak volna konkrét, egyéni problémáikra.A pszichodrámáról

A pszichodráma a többi önismereti módszertől leginkább abban különbözik, hogy eljátssza, lejátssza az élményt, és cselekvés útján révén fejti ki hatását. A pszichodráma alapvetően konfrontatív műfaj, mégis alapelv az elnéző, elfogadó légkör. Nem arra törekszünk, hogy a
negatív fordulatokat tárjuk fel - bár foglalkozunk azokkal is -, hanem arra, hogy megerősítsük a pozitívakat. A pszichodráma keretei között lehetőség nyílik a megélt és feldolgozatlan konfliktusok dramatizálására, újra átélésére.

Bele tudunk helyezkedni a másik fél szerepébe, át tudjuk élni a helyzetét, ezzel jobban meg tudjuk érteni cselekedeteinek indítékait. El tudjuk játszani, hogy hasonló helyzetben mit tettünk, vagy mit tennénk, így indirekt módon elérhetjük, hogy a résztvevő nem marad egyedül a problémájával, a csoport segít levenni válláról a terhet, mintegy osztozik annak cipelésében.


A csoportmunkáról

Csoportok általában ősszel indulnak, a foglalkozásokat valamelyik hétvégi napon, havonta 1x, alkalmanként 10 órában (10x45 perc). A havi egyszeri találkozókat egy vagy két intenzív hétvégi együttlét egészíti ki. A csoport óraszáma: 150 óra. Az első két alkalmat együtt közös ismerkedésnek, próbának tekintjük, tehát ez alatt az idő alatt mindenki eldöntheti, hogy részt kíván-e venni a további munkában, vagy nem.

A jelentkezőkkel a csoport beindulása előtt ismerkedő beszélgetést folytatunk, melynek során tisztázzuk egymás elvárásait. Már a személyes találkozó alkalmával, valamint a csoportfolyamat során is megfelelő titoktartást kell vállalniuk a résztvevőknek, amely titoktartás természetesen a vezetőket is kötelezi.


Azoknak, akik:

jobban szeretnék érezni magukat a világban...
változtatni, újrakezdeni szeretnének valamit...
szívesen kipróbálnák magukat új helyzetekben...
kíváncsiak önmagukkal és másokkal kapcsolatban...
belső kérdéseikre keresik a válaszokat...


Egy csoportban, ahol:

megértést és támogatást kapnak másoktól,
nyugodt körülmények között foglalkozhatnak felvetődő kérdéseikkel, problémáikkal, önmagukkal,
rálátást nyerhetnek eddigi életükre, problémáikra,
megkereshetik belső válaszaikat, új utakra lelhetnek,
és segíthetnek másoknak.cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015