Cégtréning - professzionális tréningek
Prezentációs tréning
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Prezentációs tréning


Egy prezentáció során nem csak egy témát mutatunk be, hanem önmagunkat és az általunk képviselt szervezetet is. Egy jó prezentáció projektek sorsát és beruházások kimenetelét döntheti el. A siker érdekében tehát elengedhetetlenül fontos, hogy jó benyomást keltsünk a munkatársakra és partnerekre. Ebben nyújt hathatós segítséget a prezentációs tréning.

Az igazán jó prezentáció csak kisebb részben a kivetített diasor tartalmán múlik. Nagyobb jelentőséget az kap, hogy az előadó hogyan mutatja be a gondolatait. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy túl nagy hangsúlyt fektetnek magának az anyagnak az összeállítására, az adatok megjelenítésére, így végül túl sok információt akarnak belezsúfolni az előadásba, mert úgy érzik, ez által vállnak meggyőzővé. Pedig a kommunikáció során a nem verbális tartalmak legalább olyan súllyal esnek latba egy benyomás létrejötténél.

Valójában a prezentációra való felkészülés akkor veszi csak igazán kezdetét, amikor elkészült a diasor, mert ekkor következhet magának az előadásnak a begyakorlása. Nagyon lényeges, hogy akár többször is elpróbáljuk az előadásunkat, közben pedig begyakoroljuk azokat a non-verbális elemeket, amelyekkel erősíthetjük mondanivalónk fő tartalmi üzenetét. Ezeknek a lépéseknek a megtanulására kínál lehetőséget ez a képzés.

A tréning során először ismertetjük a prezentáció fajtáit, és megtanítjuk alkalmazásukat a résztvevőkkel. Ezután a prezentáció felépítésének megtanítása következik. Megismertetjük azokat az eszközöket, melyekkel fel lehet kelteni és fenn lehet tartani a hallgatóság figyelmét, és olyan technikákat is bemutatunk, melyekkel
hatékonyan feloldható az előadás előtti stressz.

A prezentációs tréning után a résztvevő:

céltudatosabban, hatékonyabban fog felkészülni a prezentációra és a hallgatóságra;
jobban fel tudja kelteni és - fenn tudja tartani a hallgatóság figyelmét;
logikusabban fogja strukturálni a (bonyolult) információkat, és érthetőbben, érdekesebben fogja átadni azokat;
hatékonyabban fogja használni a non-verbális kommunikációban rejlő lehetőségeket;
tudatosabban fogja használni a vizuális segédeszközöket;
a maga hasznára tudja fordítani a lámpalázat.


Minden vezetőnek, illetve olyan - főként a HR, a marketing vagy az értékesítés területén dolgozó - munkatársaknak ajánlott, akiknek a prezentációk tartása mindennapi munkájuk részét képezi.


Tudjon meg többet a tréningről, vegye fel a kapcsolatot a Cégtréning csapatával


Tudjon meg többet
a Cégtréning trénereiről itt!
cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015