Cégtréning - professzionális tréningek
Multikulturális tréning
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Multikulturális tréning


A modern üzleti világban, a multinacionális szervezetek, virtuális munkahelyi közösségek és az outsourcing korában elengedhetetlenek a széleskörű együttműködések. Egyre gyakoribb, hogy több nemzethez tartozó munkatársak dolgoznak egy csapatban.

Mivel különböző kultúrájú társadalmakban szocializálódunk, bizonyos helyzetekben másképp viselkedünk, eltérően kommunikálunk, a problémákhoz másképpen közelítünk - ez sokszor gátolhatja a hatékony együttműködést, számos konfliktust idézhet elő.

Minden olyan cégnél, ahol több kultúrából származó emberek dolgoznak együtt, elengedhetetlenül szükséges, hogy olyan szervezeti kultúrát alakítsunk ki, melyben minden munkatárs jól érzi magát, a tagok jól tudnak együttműködni, és az esetleges kulturális különbségekből származó konfliktusokat konstruktívan tudják feloldani.
Ehhez kínál segítséget a multikulturális tréning. A tréning hozzájárul, hogy a kulturális sokféleség előnyt és hasznot jelentsen a cég számára, és olyan szervezeti kultúra valósuljon meg, amelyet az elfogadás és a produktivitás jellemez.

A tréning a következő alapokra építkezik:

Ismeretek - melyekre szüksége lehet bármely multikulturális környezetben.

Tudatosság - a tanult előítéletességgel és félelmekkel kapcsolatban, melyek a kulturális különbségek miatt fennállnak.

Képesség - a kulturális kompetencia növelésére, és a kultúrközi konfliktusok kreatív megoldására

Cselekvés - ezeknek a képességeknek és ismereteknek gyakorlati alkalmazása.

Az összes résztvevő megismeri azokat a nemzetközileg elfogadott normákat, illemszabályokat, etikettet, amelyeket szinte bárhol használhat, és megtanulja a legfontosabb és legfőbb különbségeket az alapvető kulturális csoportok között (pl. individualista és kollektivista társadalmak). Ezen felül hasznos tippeket kap és fogásokat tanul, amelyek segítségével magabiztosan és megnyerően léphet fel bármilyen multikulturális környezetben, legyen az konferencia, céges parti vagy tárgyalás. A képzés nagyon gyakorlatias: az alapvető köszönési és bemutatkozási illem begyakorlásától kezdve, a mindennapi személyközi nézeteltérések kezelésén át, az összetett és feszült légkörű tárgyalásokon hasznos ismeretekig minden megtalálható benne.


Azoknak a cégeknek ajánljuk, melyeknél több nemzetiségből származó munkatársak dolgoznak együtt, vagy ahol a vállalat kiterjedt nemzetközi kapcsolati hálóval rendelkezik. A tréninggel sok későbbi kellemetlenséget vagy konfliktus spórolhatunk meg a munkaközösségnek, sőt pozitív atmoszférát teremthetünk vele a sokféleség tiszteletéből táplálkozó kreatív munkához.


További cikk olvasása a csapatépítő tréningekről?


Tudjon meg többet trénereinkről, vegye fel a kapcsolatot a Cégtréning csapatávalcégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015