Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Kreativitás tréning


A kreativitás, az innovatív gondolkodás elengedhetetlenül fontos bizonyos területeken dolgozók számára: ilyen a marketing, a PR, a kommunikáció, a termék- és szolgáltatásfejlesztés, és minden olyan munkahely, ahol a munkafolyamatok nem sztenderdizálhatók.

Kreativitás tréningünk arra kínál lehetőséget, hogy a résztvevők fejlesszék a kreativitásukat, megtanulják felszínre hozni a bennük szunnyadó ötleteket, az eredetiség és az új összefüggések meglátásának képességét, a rugalmas, több-szempontú gondolkodást és a jobb kritikai érzéket.

A legtöbb alkalmazott nem használja ki a benne rejlő kreativitást, mert úgy érzi, hogy a munkahelyen erre nincs szükség vagy lehetőség. Sokan egy tévesen értelmezett elvárásnak akarnak megfelelni, és inkább biztosra mennek: "Csak el ne rontsak semmit, inkább maradok a korábbi sablonoknál, abból nem lehet baj" - így aztán egy idő után a vállalatnál a fejlődés lelassul, a megoldások ellaposodnak, az eszköztár kiürül, a munka döcög. Ilyen helyzetek megelőzésére és kezelésére jó eszköz a kreativitás fejlesztő tréning, amely segít leépíteni az alkalmazottak fejében lévő gátakat és kibontakoztatni a bennük lévő kreativitást.

Konzervek a problémamegoldásban

A kreativitás ellentéte a sablonok használata. Minden ember hajlamos rá, hogy korábban jól bevált automatizmusokat használjon és sematikusan gondolkodjon. Ezzel nincs is baj addig, amíg a felmerülő szokásos akadályokat ezekkel a régi módszerekkel is megfelelően ki lehet küszöbölni. Viszont amint beleütközünk egy új problémába, és elkezdünk keresni az "eszköztárunkban", a korábban már alkalmazott módszerekkel - konzervekkel - próbáljuk megoldani a problémát. Amikor azonban ez nem működik, akkor sokszor csődöt mondunk, megoldhatatlannak titulálva a helyzetet - holott csak elő kellene vennünk kreativitásunkat.

A hagyományos iskolarendszer és a struktúrakonzervatív társadalmi gondolkodás felnőtt korunkra többé-kevésbé sikeresen lefojtja a gyermekként még bennünk lüktető kreativitást. A munka világában pedig megtanuljuk, hogy a legjobb, ha biztos megoldásokra törekszünk, és nem vállalunk kockázatot.

A legtöbb felnőttnek szüksége van arra, hogy a benne rejlő potenciálokat újra felfedezze és felszínre hozza - ez nem csak az egyén érdeke, hanem a munkatársat alkalmazó szervezeté is. Az innovatív gondolkodás és a találékonyság különösen jól jönnek a gazdasági krízis közepette, hiszen a szokatlan megoldások és új ötletek akár életmentőek is lehetnek egy bajba került vállalkozás számára.

Együttműködő kreativitás

A kreatív munka nem azt jelenti, hogy mindenki egyénileg ámokfutó módjára elkezdi ontani magából az új és nem kivitelezhető ötleteket. Épp ellenkezőleg, a kreatív csoportmunka lényege, hogy mindenki hozzáteszi a sajátját, így a tagok egymás facilitátorai lesznek – egyik ötlet táplálkozik a másikból, egymás ötleteit támogatják, továbbgondolják vagy elvetik. A kreatív-team-légkör megteremtésére szintén alkalmasak a tréningjeink, hiszen csoportkohéziót és csapatmunkát fejlesztő elemei is vannak.

A tréning magában foglal még

- a gondolkodás rugalmasságának a fejlesztését
- kreativitást fokozó technikák elsajátítását
- kreatív csoportlégkör kialakítását
- a cég profiljához alkalmazkodó kreatív munkafolyamatok
modellezését.


Tudjon meg többet a kommunikációs tréningekről, vegye fel a kapcsolatot a Cégtréning csapatával ide kattintva


Tudjon meg többet a Cégtréning trénereiről itt!cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015