Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Stressz - stresszkezelés - stresszoldó technikák


A stressz alapvetően egy természetes biológiai reakciót jelent, azt, ahogyan a testünk a vészhelyzetekre reagál. Míg azonban régen a vészreakció miatt keletkezett többletfeszültséget az ősember mozgással, izommunkával vezette le (elszaladt a kardfogú tigris elől), addig ma már sokszor nem tehetjük meg ezt. Egy helyben ülve kell elviselnünk a legnagyobb mértékű stresszt is - hiszen mi nem szaladhatunk el a főnök elől, ha kiabál, vagy nem futamodhatunk meg egy feszült légkörű tárgyalás közben. Tehát a bennünk kialakult többletfeszültség (ha nem kezeljük megfelelően) felhalmozódik és károsíthatja a szervezetünket.

A munkahelyi stressz minden cégen belül és a hierarchia minden fokán érinti a dolgozókat - és önmagában ez nem is baj, hiszen létezik pozitív stressz is, az úgynevezett eustressz. Egy nehéz szituáció vagy megoldandó feladat által kiváltott feszültség akkor válik pozitív stresszé, ha kihívásként tudunk szembenézni vele, és úgy érezzük, képesek leszünk megbirkózni a problémával. Ha azonban a feszültség túl nagy, vagy egyszerre túl sok különböző kihívás ér bennünket, illetve úgy érezzük, hogy nem tudunk boldogulni a ránk bízott feladatokkal, akkor negatív stresszt, distresszt élünk át.

A krónikus distressz hosszú távon viszont nagyon káros: rontja a teljesítőképességet, kiégéshez vezet, valamint számos testi és pszichés tünet (pl. alvászavar) és betegség kiváltója lehet.

Ezért tehát mind a munkaadónak mind a beosztottaknak érdeke, hogy megfelelően tudják kezelni a stresszt.

Tréningeink során ehhez kínáljuk olyan technikák betanítását, amelyek segítségével kezelhető a stressz, a szervezetre gyakorolt káros hatásai kivédhetővé vállnak, és a résztvevők elsajátíthatják az önmegnyugtatás módszereit.

Ilyen stresszkezelési technikák:

relaxáció,
meditáció,
imagináció,
progresszív izomrelaxáció,
pszichogimnasztikus gyakorlatok

Ezek a stresszoldó módszerek segítenek abban, hogy visszanyerjük testünk felett az irányítást, hogy kontroll gyakoroljunk a feszültségi szintünk felett, és hogy megtanuljuk elérni az ideális nyugodt éberség állapotát.

Ügyfélkapcsolatok tréning, Konfliktuskezelési tréningcégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015