Cégtréning - professzionális tréningek
Kommunikációs tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Kommunikációs tréning


A kommunikáció, a verbális és non verbális jelek együttese, amely a kifejezőkészség része, ami akkor megfelelő, ha a kommunikáció közben közvetített jelek megegyeznek azzal, ami az átadni kívánt üzenet.

Természetesen ez tanulható, fejleszthető és a munkatársak számára a megfelelő tréning közben elsajátítható a helyes értelmezése annak, hogy a kommunikációs partnerek milyen jelzéseket küldenek egymás felé. A kommunikációt kontrollálni szükséges, főként éles helyzetekben, hiszen beszéd közben közvetítjük érzéseinket a helyzettel, a témával és a munkatársak, vagy üzleti felekről kapott benyomásokkal kapcsolatosan, megjelenítjük aktuális hangulatunkat és a kommunikációra vonatkozó elvárásainkat. Olvasni és használni kell tehát mindeközben a metakommunikációs jeleket.

A kommunikációs tréningek ebben lehetnek a cég munkatársainak segítségére, az üzenetek helyes megértésében és küldésében, hogy azok teljes összhangban legyenek egymással. Az üzleti szférában ma elengedhetetlen egy sikeres vállalkozás működtetéséhez az, hogy megfelelően tudják értelmezni és használni a kommunikációs jelzéseket. Ezek fejlesztésére, orvoslására különböző tréningek állnak rendelkezésre.

Ilyen például a prezentációs tréning. Egy prezentáció során az összegyűjtött anyagon és abból összeállított diasoron is múlik, de a főszerep mégis az előadóé. Hogy hogyan, milyen verbális és nem verbális elemekkel dolgozik az illető, meghatározza a hallgatóság benyomását és az egész előadás tartalmi részének átadását is. Az előadó saját magát és vállalatát, szervezetét képviseli, ezért még lényegesebb a megfelelő prezentálása egy adott projektnek. A prezentációs tréning segít abban, hogy a résztvevők megtanulják a prezentációk fajtáit, helyes felépítését, használatát, figyelemfelkeltő és fenntartó eszközök alkalmazását, valamint segítenek a stressz kezelésben, a vizuális anyagok tudatos használatában és a logikus szerkezetek kiépítése terén, hogy a munkatársak előadásmódja terén is tapasztalatot szerezzenek.

Az üzleti világ gyors változásai sokszor kellemetlen, éles, konfrontáló helyzetbe hozzák az üzleti szféra szereplőit, a munkahelyi összetűzésekről és munkatársak közti nézeteltérésekről, akár indulatokról nem is beszélve. A konfliktuskezelés tréning segít abban, hogy ezeket a helyzeteket a cég munkatársainak a javára fordíthassuk. A résztvevő kollégák itt megelőzési és kezelési technikákat tanulnak meg, saját reakcióikat és hibáikat is vizsgálva, elemezve és tudatosítva változtatnak addigi viselkedésmódjukon, probléma megoldási szokásaikon. Kemény tárgyalások és jelentőségteljes ütközetek stresszmentes lebonyolítása, önérvényesítő viselkedés és kommunikáció, tiszta kifejezésmód, világos megfogalmazás és jártasság a különböző szituációk között, gyakorlatba is átültetve. Ezek fejlesztésére tökéletes felkészítőt nyújt ez a kommunikációs tréning konfliktuskezelés tréning speciális módszertana.

A gyors változások szinte mindenre kihatnak, így az
üzleti kultúrával is tudni kell lépést tartani, ebben segítségünkre lehet az ehhez kapcsolódó tréning. Itt a trénereink hasznos tanácsokkal látják el a résztvevőket a megfelelő viselkedéssel, kommunikációval és öltözékkel kapcsolatban, valamint jártasságot szerezhetnek az üzleti etikett, protokoll folyamataiban, normáinak megtanulásában, az írott és íratlan szabályok megismerésében. A protokolláris alkalmakhoz illő helyes megnyilvánulások is fontos részei a tréningnek. Nem csak a külsőségek számítanak ugyan, de meghatározó lehet a vállalati életben, akár egy tárgyalás során az udvarias és illő viselkedésmód és öltözet, nem csak az első benyomás szempontjából.


Olvassa el bővebb tréning ajánlatunkat a kommunikációs tréningről itt.

Tudjon meg többet a kommunikációs tréning tematikáról, vegye fel a kapcsolatot a Cégtréning csapatávalcégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015