Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Kis- és középvállalkozások tréningezése


A kis és középvállalkozások tréningezése sok szempontból speciális, és már abban is különbözik a nagyvállalatok tréningezésétől, hogy hogyan találnak tréninget. Kisvállalkozásoknál ugyanis nem a HR-es vagy más beosztott keresi meg és szervezi le a tréningeket, hanem maga a vezető az, aki felkeresi a tréningezési lehetőségeket, és ő maga is választ. Más esetekben a potenciális szolgáltatások kikeresését esetleg egy beosztottjára bízza, de a végső döntést ő maga hozza meg a tréningező cég kiválasztásánál. Ez azért fontos, mert egy kisvállalkozás vezetőjeként megfontolt döntést kell hoznia, hiszen akár egyetlen tréning is komoly kiadást jelenthet a vállalkozása számára, viszont a valódi változásokra nagy szüksége van.

A kisvállalkozás vezetője meglehetősen egyedül van a beosztottakkal való problémáiban. Nincs HR részleg, nincs munkapszichológus, aki intézze ezeket a problémákat, a megfelelő tréning kiválasztásának felelőssége kizárólag a vezetőre hárul. Ezért fontos, hogy ha Ön cégvezető, akkor alaposan járjon utána a lehetőségeknek és hozzon megfontolt döntést! A tréning költség- és idő-, valamint szervezésigényes dolog, szánja rá magát, hogy valóban a megfelelőt válassza.

Minden vállalkozás életében előbb-utóbb felütik a fejüket olyan problémák, amelyeket az emberi kapcsolatok szintjén kell megoldani. Az alkalmazottak közötti széthúzás, a kommunikáció deficitjei, az együttműködés hiánya, az alacsony motiváció vagy rossz munkamorál, mind-mind olyan probléma, amelyek megoldásához pusztán a vezető jó szándéka nem biztos, hogy elég - valószínűleg tréningre lesz szükség. Az emberi kapcsolatok szintjén történő beavatkozás a legképzettebb és legfinomabban hangolt szakértői segítség bevonását indokolja. A vezető szerepe a folyamatban mégis elengedhetetlen, hiszen ő az, aki felülről a legjobban átlátja a munkacsoportjait, az ott keletkező problémákat, ő tudja a legjobban, hogy miben lenne szükségük beavatkozásra, fejlődésre, változásra.

Tréningező szolgáltatást úgy érdemes választani, mint amikor az ember fogorvost választ: körültekintően. Ha problémák adódnak a cégnél, az olyan, mint amikor az embert valamilyen kényes betegség gyötri: amiként az ember a legjobb orvost igyekszik ilyenkor megtalálni, úgy a cégvezető is a legmegbízhatóbb, leghatásosabb tréningezést kell, hogy fellelje. És akár egy magánklinikán vagy egy ügyvédi irodában: a bizalom a szakember felé elengedhetetlen fontosságú. Az Ön számára legbecsesebb dolgok egyikét bízza rá ilyenkor a szakemberre. Ezért fontos, hogy a cégvezető alaposan utána nézzen, utánajárjon, hogy milyen tréninget is vásárol. A személyes megbizonyosodás fontos: akár, amikor orvost választunk, körbekérdezősködünk, hogy tudnak-e jó szakorvost az adott problémára. Nos, a cégen belül fellépő konfliktusok, rossz munkahelyi légkör, vagy más csoport-problémák szakorvosa a céges tréning.

Ahogy az orvos kiválasztásánál itt se az ár legyen a döntő tényező. Sőt, minél olcsóbb a szolgáltatás, annál inkább gyanakodhatunk arra, hogy nem a megfelelő minőséget fogjuk kapni. Tréning esetében is - a minőséget meg kell fizetni.

A tréning költséges, időigényes dolog, tehát ne bízza a véletlenre a választást. Legyen körültekintő, értse és lássa át, hogy miért pont azt a szolgáltató céget és miért pont azt a tréninget választotta. Menjen biztosra abban, hogy minőséget fog kapni: erre a referenciák és a személyes megkeresés, beszélgetés a legjobb mód.


Tudjon meg többet a tréningekről, vegye fel a kapcsolatot a Cégtréning csapatával

Tudjon meg többet
a Cégtréning trénereiről itt!
cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015