Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Ismerkedős gyakorlatok


Ezeket a típusú csapatfejeszttő játékokat jobb, ha későbbre időzítjük, ugyanis akkor igazán élvezhetőek, ha a csapattagok már elég jól ismerik egymást és őszintén tudják játszani. Itt alkalmunk van rá, hogy számos fontosnak tartott dolgot megtudjunk egymásról. Köztük van sok olyan feladat, amely időigényes, főként ha nagy létszámú csoportokról van szó, ezért csakis akkor fogjunk hozzá, hogyha tudjuk, hogy nyugodtan és időszűke nélkül végig tudjuk játszani. Néhány általánosabb játék inkább a program elején működik jól (Pl. Önéletrajz párban), többük pedig később, már a megismerés mélyebb fázisában (Pl. Kérdéskör).


ÖNÉLETRAJZ PÁRBAN

Idő: 40-től 60 percig
Mivel játsszuk: Nincs szükség rá
Hányan játsszuk: 12-től 20 főig

Ezt a gyakorlatot érdemes a program első napján felhozni, a névtanulós játékok után alkalmat ad kicsit mélyrehatóbb bemutatkozásra. Véletlenszerűen párokat alkotunk (azért jó, ha a párost férfi és nő alkotja), a lényeg, hogy a tagok ne ismerjék egymást korábbról. Minden pár kap tíz percet és elvonul beszélgetni, ahol próbálnak minél több információt megtudni egymásról (Nem mindig a tanulmányok, előző munkahelyek az érdekes, lévén, hogy csapatépítő tréningről van szó, kérdezzünk egyéni, személyes dolgokat is!). Ha letelt a tíz perc, visszatérve mindenki bemutatja párját a csapatnak, és válaszol az általuk feltett kérdésekre.

Ha még érdekesebbé szeretnénk tenni a feladatot, egyszerűen hagyjuk ki a beszélgetős részt, és hagyjuk a párokat megérzéseikre hagyatkozni, hogy rögtönözve elmondják gondolataikat a másikról, amit az a végén megerősít vagy cáfol, miközben önmagát bemutatja.


ÖTSZAVAS

Idő: 20-tól 30 percig
Mivel játsszuk: papírlapok, íróeszközök, kalap
Hányan játsszuk: 10-től 20 főig

A csapattagok mindegyikénél van egy darab papír, amire öt, kifejezetten rá jellemző tulajdonságot ír fel. A cetliket mindenki egy kapapba dobja, összekeverjük, majd csoportosan próbáljuk kitalálni, kié az öt tulajdonság. A játék végén mindenki elmondhatja, miért pont azokat a tulajdonságokat vetette papírra.


HIRDESD MAGAD!

Idő: 20-tól 30 percig
Mivel játsszuk: papírlapok, íróeszközök, kalap
Hányan játsszuk: 10-től 16 főig

Az ötszavas játék kissé nehezített változata, itt újsághirdetést kell írnunk néhány sorban, amiből majd ránk lehet ismerni. Jó, ha jeligét is választunk!

Van egy hosszabb, több órás változata is a játéknak, itt két kategóriát állítunk fel a hirdetéseken belül: „ismerősnek ajánlkozom” és „ismerőst keresek”, a csoporttagok ezek alatt írjatnak magukról. A hirdetéseket a teremben/szobában kitesszük a falra, hogy mindenki könnyedén tanulmányozhassa őket, majd mindenki válaszolhat a neki leginkább tetsző hirdetésekre. Ezután bőven hagyunk időt megbeszélésre.NÉVJEGYKÁRTYA

Idő: 20tól -30 percig
Mivel játsszuk: papírlapok, tollak
Hányan játsszuk: 10-tól 20 főig

A csapattagok mindegyike névkártyát ír magáról a hagyományostól eltérő módon, ugyanis itt nem szükséges címet és telefonszámot feltüntetni, azt azonban annál inkább, tömören ki milyennek látja magát- ez persze a belső tulajdonságokra vonatkozik. A játékot vezető ember összeszedi a kártyákat, majd megkeverve kiosztja, és itt is kezdődhet a találgatás!


CÍMERRAJZOLÁS

Idő: 15-től 20 percig
Mivel játsszuk: toll, papír
Hányan játsszuk: 8-tól 14 főig

Ebben a rajzolós feladatban a csapat tagjai lerajzolják életük 3-4 legfontosabb pillanatát, majd egy olyan jelet, ami őket szimbolizálja. Ha mindenki kész van, a tagok mesélnek arról, miért ezeket rajzolták. Ugyanezt a játékot lehet címerrajzolással is variálni, ott a résztvevőknek címert kell alkotniuk rájuk jellemző, hozzájuk kötődő motívumokkal, majd bemutatják a címereket.


A játékos feladatokat, gyakorlatokat mindenki csak saját felelősségére használhatja fel. A gyakorlatok helyes kivitelezése gyakorlott szakembert kíván a legtöbb esetben. A gyakorlatok csak képzett tréner esetében adnak olyan pozitív eredményeket, amely a csoportfejlődést hatékonyan elősegíti. A játékok többféle verzióban elérhetők az ezzel foglalkozó szakemberek körében, mindegyik egyedi célt szolgálhat. Az ezen az oldalon feltüntetettekkel kapcsolatban semmilyen felelősséget nem vállalunk!


Tudjon meg többet a tréningekről, vegye fel a kapcsolatot a Cégtréning csapatávalcégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015