Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Interkulturális tréning


Egy adott ország kultúrája nem csak az egyes lakóinak életmódjára van hatással, hanem az üzleti életet is sajátos jelleggel tölti meg. A kultúra hatással van többek között az idő-felfogásra, a személyes identitásra, a munkamorálra, a hierarchia szerveződésére, stb. Minden nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező cég előbb-utóbb találkozik a kulturális különbségekből fakadó nehézségekkel, ezért fontos, hogy felkészülten és a megfelelő ismeretek birtokában, a legkevesebb kellemetlenséggel tudja ápolni a külföldi kapcsolatait.

Az interkulturális tréning általános és területi, ország-specifikus ismereteket nyújt és szenzitívvé és elfogadóvá tesz a kulturális különbségekkel szemben. A tréning résztvevője új ismereteket szerez az adott országról, begyakorolhatja annak alapvető szokásait, megismerheti az ottani emberek gondolkodásmódját, de egyúttal új készségeket és attitűdöket is tanul, nyitottabbá és toleránsabbá válik a más kultúrkörökből származókkal szemben.

Az interkulturális tréning az alábbiakhoz ajánlott:

külföldi kiküldetés
nemzetközi tárgyalások
interkulturális csapatmunka
cégegyesítések
hosszú kiküldetés utáni hazatérés

A tréning a kulturális sokkhatás enyhítésében, és a gyakorlati problémák megoldásában tud segítséget nyújtani.

A külföldre utazó munkatársaknak sokszor problémát okoz az időeltolódás miatt meghosszabbodott munkaidő, az elszigetelődés, és a nagyon eltérő kultúra miatti megrázkódtatás, vagyis a kultúrsokk.

Egy hatékony felkészítő tréninggel ezeknek a problémáknak a nagy része kivédhető, vagy enyhíthető. A résztvevő megtanulja, hogy hogyan kezelje a különbözőségeket, és útmutatást kaphat arról is, hogy miben kell feltétlenül alkalmazkodnia külföldi partnereihez, és miben és hogyan őrizheti meg saját szokásait úgy, hogy közben akár huzamosabb ideig is egy másik országban tartózkodik.

A tréning a következő ismereteket és gyakorlati készségeket nyújtja a résztvevő számára a célországgal kapcsolatban:

Általános kulturális ismeretek: értékrend, normák, tradíció és család szerepe
Kommunikációs különbségek: verbális és nem-verbális kommunikációs sajátosságok, időkezelés, személyközi távolság, megszólítás, tárgyalási alapszabályok
Munkakultúra: Szervezeti kultúra, munka etika, motiválás, a tervezés és a teljesítmény értékelés szerepe.


A tréninget azoknak ajánljuk, akik nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező cég munkatársai, ajánljuk még a külföldi kiküldetésre utazóknak, illetve külföldi ösztöndíjat elnyert diákoknak is.


További cikk olvasása a csapatépítő tréningekről?

Tudjon meg többet a tréningekről, vegye fel a kapcsolatot a Cégtréning csapatával


cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015