Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 
HRM: humán erőforrás menedzsment


A humán erőforrás menedzsment végezhet el egy cégen belül minden, a munkaerővel kapcsolatos teendőt. Ez magában foglalja a munkaerő felvételt, toborzást, kiválasztást, képzést, csakúgy, mint az elbocsátást, létszámleépítést.

Feladatai közé tartozik azoknak a - munkatársak foglalkoztatásával kapcsolatos terveknek a fejlesztése, megvalósítása és értékelése, amelyek a szervezet munkaerő-igényének kiszolgálását segítik. Ide értendőek a képzési programok,
tréningek, foglalkoztatással kapcsolatos feltételek, munkakör elemzés és leírás, és kiválasztás koordinálása során felmerülő döntések, beavatkozások.

A humán menedzser tervezheti meg a vállalat humán stratégiáját, ösztönzési rendszerét, megállapítja a feladatok ellátásához szükséges létszámot, iskolai végzettséget, kompetenciákat, gyakorlati időt, valamint reagál a fellépő munkaerő igényekre, illetve többletre.

A menedzsment az emberekkel, mint a szervezet alapvető erőforrásával foglalkozik. Célja, hogy biztosítsa az alkalmazottak leghatékonyabb felhasználását a szervezeti és az egyéni célok magas szintű megvalósítása érdekében.

A HRM akkor végzi jól a munkáját, ha megteremti a munkavállalók képességei, a munkakör követelményei és az érte nyújtott ellenszolgáltatások közötti összhangot.

A HRM feladatait a nagyobb cégeken belül általában külön részleg, vagy külön ezzel a céllal foglalkoztatott munkatárs látja el, viszont igény szerint a HR menedzselést egy külső cég is végezheti.

Ennek előnyei a nagyobb objektivitás és a rugalmasság. Ekkor ugyanis a külső HR-es nem kollégája, sem beosztottja a cég egyetlen tagjának sem, így a lehető legobjektívebb képet képes alkotni a szervezet működéséről. Nem befolyásolják a személyes kapcsolatok, és esetleges háttértudással sem rendelkezik például az alkalmazottak magánéletére vonatkozóan, így a helyzetekben inkább képes tárgyilagos maradni.

Különösképpen fontos lehet ez a leépítésekkel, elbocsátásokkal kapcsolatban, így ezekben az esetekben akkor is érdemes lehet külső HR szakembert alkalmazni, ha a cégnek egyébként van saját HR-ese. A legideálisabb munkaerő megtalálására is legalkalmasabb lehet a külső HR, vagy fejvadász cég bevonása.

Minden egyéb olyan esetre is ajánljuk HR szolgáltatásainkat, ahol a cég mérete vagy anyagi lehetőségei nem engedik meg saját HR részleg fenntartását, viszont profi munkaerő szervezésre van szükség.


cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015