Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Hogyan növelhető a tréning hatékonysága?


A tréningek hatásfokát tudományos módszerekkel vizsgáló szakemberek azt találták, hogy a képzést vásárló vállalat is sokban hozzájárulhat ahhoz, hogy a tréning hatékonyságát növelje. Az, ami a tréning előtt és után történik, ugyanolyan fontos lehet, mint a tréning maga.

A kutatásokat összesítő tanulmányok négy fő különbséget találtak, amikor azt vizsgálták, hogy mitől lehet sikeresebb ugyanaz a tréning:

A vezetők tisztában vannak vele, hogy mi az aktuális tréning célja, és értik, hogy milyen módon fog a tréning változást elérni.

A tréningen résztvevő alkalmazottak motiváltak, jobbak akarnak lenni a munkájukban, és hisznek abban, hogy a tréning ehhez lehetőséget nyújt, ott kimutatottan nagyobb a tréningek hatása.

Azoknál a cégeknél, ahol fontos a munkaerő-fejlesztés, a vezetők és HR-esek elkötelezettek a minőségi munkaerő-fejlesztésben, ott erősebb hatásuk van a tréningeknek a profit-növekedésre.

A legnagyobb és legfontosabb különbséget a "jól tréningező" cégeknél, szintén a vezetők attitűdjében kell keresni. A kifejezetten sikeres vállalatok vezetői úgy tekintenek a tréningre, mint egy folyamatra, nem pedig mint egy egyszeri eseményre.

A legsikeresebb nagyvállalatok ezeket a kutatási eredményeket már beépítették a munkaerő-fejlesztési politikájukba, hogy így juttassák érvényre legteljesebben a gazdaságossági és hatékonysági szempontokat. Az ezeknél a nagyvállalatoknál dolgozó alkalmazottak mindennapi életének része a tréning, és a fejlődésre való folyamatos motiválás kiemelt szerepet kap a munkahelyeken.

Ha Ön is szeretné a tréningjei hatékonyságát maximalizálni, akkor jó, ha szem előtt tartja a fenti szempontokat. A Cégtréning csapatával nem csak az egyes tréningek kivitelezésében állunk rendelkezésére, hanem konzultációval, sőt tréning-terv készítéssel is segíthetjük a legmegfelelőbb képzési rendszer kialakítását..


Képzés, oktatás, tréning és coaching megtekintése itt!cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015