Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Csapatfejlesztő tréning


A csapatfejlesztő tréning célja, hogy a cég munkatársai jobb együttműködést és csapatmunkát tanuljanak, jobban megismerjék egymást és összecsiszolódjanak, ezáltal hatékonyabban működő csapattá váljanak.

A tréning az egyén és a csapat együttes fejlesztésére koncentrál, játékos feladatokkal fejleszti a munkatársak közötti kommunikációt, és erősíti a csoportkohéziót.
A tréning kiváló módja a céggel való azonosulás kialakításának. Egy igazán összetartó munkahelyi közösség sokkal motiváltabbá teszi a benne dolgozó embereket. Ezt segítheti elő a csapatfejlesztő tréning.

Mitől hatékony a csapatépítés?

A csapatfejlesztő tréning hatékonysága a közösen átélt intenzív élményeken alapul. A csapattagok közösen mennek át sok-sok igen intenzív és döntő többségében pozitív élményen, amelyek aztán a csoport közös emlékeivé, a csoport identitásának meghatározó történéseivé válnak. Ezek az élmények beépülnek a tagok emlékezetébe és gondolatvilágába, és a továbbiakban mint egy láthatatlan szálként kötik majd össze az egyes embereket a csoporttal.

A tréning során a csapattagok olyan szituációkba kerülnek bele sűrítetten és játékos formában, melyekre az életben ritkán kerül sor, és általában akkor is csak feszült helyzetekben. Itt viszont játékos keretek között kell megtanulniuk az együttműködést, az egymásra hangolódást, a többiektől való függés élményét, vagy éppen akár azt milyen vezetőként helytállni.

A tréning nem csak a csoport szintjén nyújt új élményeket, hanem az egyének önismeretét és identitás-fejlődését is segíti, azáltal, hogy a csoporttagok olyan szituációkba kerülnek, amelyek kihívást hordoznak, és ahol új, eddig még ismeretlen készségeik használatára van szükség. Ezen kívül, a csoporttagok egymásra is reflektálnak, ezzel tükröt tartva egymásnak, elősegítve a jobb önismeretet.

A csapatfejlesztő tréningeknek létezik indoor (beltéri) és outdoor (szabadtéri) változata, de lényegüket tekintve ezek nem különböznek, mindkettő játékos feladatokat tartalmaz.
Csapatfejlesztő játékok típusai:

csapatfejlesztés
játékos gyakorlatok
kreatív fejlesztés
hatékony facilitálás
sikeres vállalat
empátiát fejlesztő játékok
agresszió és indulatkezelő játékok
szituációs játékok

A játékok során a csapat tagjai jobban megismerik egymást, megtapasztalják az együttműködés lehetőségeit, közösen szereznek kellemes élményeket, és ennek köszönhetően kialakul a csapaton belüli "mi-tudat".


Többet megtudhat a játékos feladatokról itt!

További cikk olvasása arról, Hogyan motiváljunk megfelelően?
cégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015