Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


Csapatépítő tréning


A legtöbb munkavállaló és cég találkozott már valamilyen formában a csapatépítéssel. Ez a munkavállalók körében általában népszerű, kedvelt dolog, hiszen játékos feladatokból, izgalmas játékokból áll. Ám ahhoz, hogy a csapatépítés ne csak egy kellemes élmény legyen, hanem valódi - szignifikáns változásokat jelentsen a cég működésében, jól felépített és hosszú távú eredményekkel járó tréningre van szükség.

A csapatépítő tréning eredményessége nem abban mérhető, hogy mennyire szórakoztató, hanem abban, hogy amikor az alkalmazottak visszatérnek az irodába, hogyan fognak viselkedni. Visszatérnek a régi szokásaikhoz, és apróságokon vitáznak egymással vagy éppen elutasítják a valódi együttműködést? Egy 2-3 napos tréning bizonyára jó kis szünet volt a fárasztó munka közepette, de vajon tanultak valami valóban használhatót a kollégák a tréning alatt? Átültetik a gyakorlatba az ott megszerzett tudást? Valóban változik az egymással szembeni attitűdjük és együttműködési hajlandóságuk, amikor visszatérnek a munkahelyre?

Ha igazán eredményes csapatépítést szeretnénk a cég munkatársai részére, akkor ismerni kell a csapatot és annak problémáit. Csapatépítő tréningjeink előkészítése a vállalati közeg felmérésével, megismerésével kezdődik, így a csoport aktuális problémáira, nehézségeire, kitűzött céljaira szabott
tréning tematikát állítunk össze. Az alábbiakhoz hasonló kérdésekre keressük a választ:

Van-e szükség arra, hogy a csapattagok jobban megismerjék egymást?
Vannak-e konfliktusok bizonyos személyek között? Milyen megosztottságok vannak a csoportban?
A munkatársak között van e olyan, aki csak a saját sikerére koncentrál? Mi van káros hatással a csoport összteljesítményére?
Mi lassítja vagy akadályozza a csoport fejlődését?
Több együttműködésre volna szükség a nagyfokú individualizmussal szemben?
Vannak e tagok, akik ellenállnak a változásoknak és akadályozzák a csoport előrehaladását?
Milyen munkamorál uralkodik a csoporton belül?
Hogyan érzik magukat a cég dolgozói a csoportban?

Az a megfelelő tehát, ha jól meghatározott célunk van a csapatépítéssel kapcsolatban, a kikapcsolódás és élmények, pedig eszköze a cél elérésének.

A
csapatépítés játékos feladatok mentén zajlik. Rengeteg strukturált játék van, amelyek alkalmazhatóak csapatépítésre, ám csak annak megfelelően, hogy mit szeretnénk fejleszteni. Ezek körültekintő kiválasztása és összerendezése szükséges a tréner és a tréning cég feladata. Az alábbi területekre bontható a játékos csapatfejlesztő feladatok tárháza funkcióik szerint:

A munkatársak egymás felé történő kommunikációja fejlődik
Bizalom és kölcsönösség kiépítése
Előítéletek és címkézés leépítése
Közös csapat identitás kialakítása és erősítése
Kiélezett helyzetek adekvát kezelése, stb.

Csapatépítő tréningeink tehát úgy állnak össze, hogy tartalmaznak egy előkészítő, megismerő fázist, majd a vállalati / munkacsoport vezetőkkel közösen kitűzünk egy célt, a tréninget pedig ennek a feladatnak megfelelően építjük fel, és hajtjuk végre. Így a végén az is monitorozható, hogy valóban történt-e változás a munkacsoport életében a tréning után.

Itt meghallgathatja Kemény Dénes és a vezető trénerünk rádióinterjúját a csapatépítésről.


Olvassa el bővebb tréning ajánlatunkat a csapatépítésről itt.

További cikk olvasása a csapatfejlesztő tréningről

Tudjon meg többet a tréningekről, vegye fel a kapcsolatot a Cégtréning csapatávalcégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015