Cégtréning - professzionális tréningek
Csapatépítő tréning
Csapatépítő tréning
Kommunikációs tréning
Időgazdálkodás tréning
Konfliktuskezelés
Üzleti kultúra
Változásmenedzsment
Tárgyalástechnika
Vezetői tréning
Multikulturális tréning
Interkulturális tréning
Prezentációs tréning
Értékesítési tréning
Panaszkezelő tréning
Kríziskommunikáció
 


A csapatépítő tréning jellemzői


csapatszellem: újfajta identitástudat, hatalmas energia szabadulhat fel azáltal, hogy egy addig tudni vélt, de igazán számon nem tartott erőt hozunk felszínre a szervezet életében.

kollektív gondolkodás: több szem többet lát és többre ösztönöz, hihetetlen eredmények születhetnek a csapatmunkából és közös gondolkodásból, problémamegoldásból. Többszörös hatékonyság jelenhet meg a szervezet életében.

személyes és társas fejlődés: alkalmazkodás, jó értelemben vett rugalmasság és kulturális sokszínűség használata. Lehetőségek kiaknázása a mindennapokban.

önbizalom-növekedés, önkontroll- gyakorlás: sokat tanulhatunk saját magunk irányításáról és határairól, s tudatos szintre víve ezt a tudást, kezelni is kezdjük. Akaratlanul is önbizalom növekedéssel jár az, ha jobban megismerjük saját működésünket és több időt fordítunk belsőnkre, másokra, ráadásul segítséggel.

kreatív munka, önfejlesztés: minden kezdet nehéz, ezek a tréningek pedig pont abban segítenek, hogy megtegyük az első lépést, a legnehezebbet a siker és az önbizalom felé. A többit már könnyebb egyedül véghezvinni, főleg egy hatalmas evolúció után.

új szemszögek, nézőpontok-látótértágulás: a kommunikációs feladatok kitágítják másikról és a világról, a munka rutinjáról alkotott képünket, új megvilágításba helyezik azt.

rutinszerzés,tényleges gyakorlat: nem csak elmélet. A gyakorlaton a hangsúly, a valódi tapasztalatszerzésen és alkalmazhatóságon.

próbatétel: gyakorlatba átültetés, a próbatétel mindig energiabefektetést igényel és nagyobb sikert, önbizalmat hoz. komfortzónából való kilépés.

biztos fejlődés: ösztönző erők, incentívek, személyes kommunikációs, kifejező eszköztárunk bővítése, megerősítése és lelki konfliktusok, mechanizmusok könnyebb megértése, kezelése.

fejlődési folyamatok: a problémamegoldás és konfliktuskezelés, csapatteremtő tréning és fejlesztő tréningek mind a munka területéről indulnak ki, abból merítenek és az ott jelenlévő problémákat igyekeznek orvosolni elsőként, azonban ez egy hosszú távú folyamat része, ami a személyes fejlődésen keresztül egész életünkre pozitív hatással lehet.

asszertivitás: belső harmónia elérése, elfogadás és megértés igazi megélése - a tanulási folyamat után már gondolkodás nélkül, ösztönösen történik.

külső segítség, objektivizmus: akik a tréningeket vezetik: valódi szakemberek nagy tapasztalattal. megfelelő iránymutatással, csoportvezetési gyakorlattal és programtervekkel. A lényeg mederben tartásával és a cél(tréning hatékonyság) szem előtt tartásával dolgoznak.

személyre szabottság, személyes megoldások: minden cég, szervezet más és más, az általános és állandó megoldókulcsok mellett lehetőség van a z egyediség mélyebb kibontakoztatására, így nem csak egy sablont lehet ráhúzni a problémára, hanem a személyes készségeket és kompetenciákat felszínre hozva lehet közös megoldást találni.

verbalitás és non verbalitás: az üzenetek, jelzések és jelrendszerek helyes megértése és küldése elengedhetetlen a jó és hatékony kommunikációhoz.

problémamegoldás, konfliktuskezelés: új viselkedésminták és szerepminták elsajátítása avagy a régiek elhagyása.


További cikk olvasása a csapatépítő tréningekről?

Tudjon meg többet a tréningekről, vegye fel a kapcsolatot a Cégtréning csapatávalcégtréning, coaching, csapatépítő tréning, csapatépítés, személyiségfejlesztés, pszichodráma, személyiségismeret, krízis kommunikáció, konfliktuskezelés
Aktuális
Coaching
Csoportok
Tréningek
Módszertan
Képzés
Szakirodalom
Trénerek
Hivatkozások
Kapcsolat
Partnerek
Referenciák
Cégtréning - www.cegtrening.hu - céges tréningek, szervezetfejlesztés © 2002-2015